ALIGAL™ 2

ALIGAL™ 2

CO2 ≥ 99,9 Vol.%
Kjøp næringsmiddelgodkjent karbondioksid (CO2) for drikkeprosesser og lengre holdbarhet til middels tørre matprodukter
• Karbondioksid – CO2 – E290 – Næringsmiddelgodkjent ALIGAL 2 gassløsning • CO2-gass brukes til drikkevareprosesser: karbonisering for kullsyreholdige drikker, deoksygenering, trykkoverføring, rensing, inertering, trykksetting av beholder og tapping • CO2 begrenser veksten av bakterier, reduserer utviklingen av mugg i modifisert gassemballasje og under lagring f.eks. i siloer, tanker og på flasker • CO2-gass gir lengre holdbarhet til middels tørre produkter: bakverk, deig, kjeks, kylling, ostestykker, reker, mager fisk ... og mye mer • Green Origin Inside (Klimasmart gass i flasken)
Filter

Mer om ALIGAL™ 2

ALIGAL™ 2, E290 karbondioksid-gassløsningen (CO2) fra Air Liquide som brukes til pakking av matvarer og i drikkevareprosesser

Aligal 2 E290-gassløsningen består av 100 % karbondioksid (CO2), er i samsvar med næringsmiddelforskrifter og har følgende egenskaper. 

 • CO2-løsning som passer til karbonisering av drikkevarer (øl, vann, brus osv.) for å gjøre dem boblede. Brukes til tappekraner i barer. 
 • Gass til deoksygenering, trykkoverføring, rensing, inertering, trykksetting av beholder, tapping og hermetisering. 
 • Den viktigste gassen for matvarer ved pakking i modifisert atmosfære (MAP)
 • CO2 er bakteriostatisk og fungistatisk på et visst nivå, veldig løselig i vann og fett
 • CO2 bremser veksten og utviklingen av aerobe bakterier og sopp 
 • Gassen gir en pseudovakuumeffekt ved å gjøre emballasjen strammere etter pakking.
 • Den er effektiv på nivåer over 20 % i atmosfæren 

Når brukes CO2-gass i næringsmiddelindustrien?

For drikkevarer brukes CO2 i produksjonen av øl, kullsyreholdig vann, brus og energidrikker, og på mikrobryggerier og i barer og restauranter brukes den til å trykksette ølfatene. 

Innen pakking og oppbevaring av middels tørre matprodukter brukes CO2 til bakverk, brød, focaccia, pitabrød, deig, kjeks, kylling, ostestykker, reker, mager fisk, fersk pasta osv.

Hva er fordelene ved bruk av E290 karbondioksidgass til matvarer og drikke?

 • Holdbarheten til produktene forlenges 2–5 ganger med karbondioksidgass sammenlignet med pakking i normal atmosfære. Denne forlengede holdbarheten gir produsentene mulighet til å få innpass i nye markeder, både nasjonale og internasjonale.
 • E290-karbondioksidgassen bevarer fargen, formen og konsistensen til de tørre matvareproduktene dine og gjør dem visuelt attraktive. 
 • Beskytter mot risikoen for sammenklemming og reduserer risikoen for at produktet kommer i kontakt med emballasjen som følge av generert vakuum.
 • Vi garanterer leveranse av E290-karbondioksidgass som er i samsvar med de nyeste næringsmiddelforskriftene 
 • Gassen begrenser bruken av tilsetningsstoffer og konserveringsmidler og gjør det mulig å tilby naturlig friske produkter som forbrukerne etterspør.
 • CO2 gjør drikkevarer boblende (øl, vann, brus osv.) og brukes til karbonisering av drikkevarer, deoksygenering, trykkoverføring, rensing, inertering, trykksetting av beholder, tapping og hermetisering. Brukes til tappekraner i barer 

I hvor stort volum kan jeg kjøpe karbondioksid – CO2? 

Kjøp karbondioksid CO2 under merket ALIGAL 2 i den mengden du trenger: fra små gassflasker, pakker med 9 til 16 sylindere og opp til en lagringstank for flytende karbondioksid som leverer riktig flow til drikkevareprosessene dine, pakkemaskinen eller til en gassmikser for å skape den rette atmosfæren for produktene dine.

ALIGAL 2 karbondioksid CO2 er i samsvar med lover og forskrifter for mattrygghet

 • Europeiske forskrifter om tilsetningsstoffer til næringsmidler
 • HACCP-systemet 
 • For kullsyreholdige drikker er ALIGAL 2 CO2-gass sertifisert i henhold til ISBT for karbondioksidholding (CO2) drikke 2 (International Society of Beverage Technologists).

Garanti for sporbarhet av CO2-gassen Aligal 2:

I henhold til EU-direktiver har Air Liquide definert egne kommersielle spesifikasjoner for tilførselsgassene strengere enn de påkrevde kriteriene. For å oppfylle de spesifikke kravene til kundene våre produseres, leveres og brukes ALIGAL 2-karbondioksidgassene (CO2) i henhold til internasjonale standarder anerkjent i næringsmiddelindustrien. 

Hvorfor velge ALIGAL 2 CO2-gass til pakking av næringsmidler i MAP-prosessen?

Matprodusenter har kjent til og fryktet én av bransjens største "fiender" i årevis: Luft inneholder oksygen som fremmer veksten av bakterier og mikrober, og den forårsaker ulike skader på maten: endring av farge, tekstur, smak i tillegg til å redusere holdbarheten. 

Air Liquide tilbyr en løsning for å unngå disse prosessene: Pakking i en beskyttende atmosfære (også kalt "gasspakking" eller MAP)

Løsningen er å erstatte luften i emballasjen eller på oppbevaringsstedet med en alternativ gassblanding som kan forlenge de organoleptiske egenskapene, næringsverdien og holdbarheten til produktet. CO2 er nødvendig i gassammensetningen for å forlenge holdbarheten til tørre matprodukter i en MAP-prosess.

Våre ALIGAL gasser er klimasmarte. Våre ALIGAL flasker er Green Origin Inside!

Det betyr at vi kjøper Guarantees of Origin, med opphav fra vind- eller vannkraft som tilsvarer 100% av energien som brukes ved produksjon av gassen og fylling av flaskene. 

Karbondioksid avtrykket fra transporten fra produksjonsstedet til fyllestasjonene våre, kompenseres via klimakompensasjonsprosjektet som oppfyller kravene fra Gold Standard Foundation (for energiprosjekt) og eller Plan Vivo (for skogprosjekt)

Green Origin Inside programmet blir årlig revidert av en tredjeparts revisjon, en validering erklæring lages og gjøres tilgjengelig for alle våre kunder.

Les mer

Er CO2-gass den riktige løsningen for din mat- eller drikkevareprosess?

Kontakt ekspertene våre og få gratis råd vedrørende mat- eller drikkevareprosessen din og bruken av karbondioksid.