ALIGAL™ 13

ALIGAL™ 13

N2 + CO2 30 % ± 3%
Kjøp næringsmiddelgodkjent gassblanding (N2/CO2) for å forlenge holdbarheten til middels fuktige matvareprodukter (pasta, bakerivarer osv.).
• Nitrogen – N2 – E941 70 % og karbondioksid – CO2 – E290 30 % – ALIGAL 13 = den næringsmiddelgodkjente gassblandingen. • N2/CO2-gassblanding forlenger holdbarheten til fuktige matvarer ved pakking i modifisert atmosfære (MAP): fersk frukt og grønnsaker, tilberedte måltider, skiveskåret pålegg, bakerivarer, pasta, smørbrød, fisk, ost, poteter • Fordelen med nitrogen er at gassen hemmer veksten av aerobe bakterier, mens CO2 hemmer veksten av alle typer bakterier og bremser muggdannelsen. • Blandinger med CO2 og nitrogen beskytter mot emballasjekollaps. • Green Origin Inside (Klimasmart gass i flasken)
Filter

Mer om ALIGAL™ 13

Aligal ™ 13, gassblandingen med 70 % nitrogen og 30 % CO2 fra Air Liquide som brukes til pakking av næringsmidler

Aligal 13 er en gassblanding som består av 70 % E941 nitrogen og 30 % E290 CO2-gass, er i samsvar med næringsmiddelforskrifter og har følgende egenskaper. 

70 % nitrogen – N2 – E941-gass

 • Nitrogen er en inert og luktfri gass
 • Den er i liten grad løselig i vann og fett
 • Ingen direkte bakteriologiske og fungistatiske effekter 
 • N2 forhindrer oksidering av næringsmidlers pigmenter, aromaer og/eller fett 
 • Gassen begrenser veksten av aerobe bakterier 
 • Den beskytter produktene mot sammenklemming 
 • Nitrogen har ingen direkte bakteriologiske og fungistatiske effekter 

30 % karbondioksid – CO2 – E290-gass

 • CO2 er bakteriostatisk og fungistatisk på et visst nivå, veldig løselig i vann og fett
 • CO2 bremser veksten og utviklingen av aerobe bakterier og sopp 
 • Gassen gir en pseudovakuumeffekt ved å gjøre emballasjen strammere etter pakking.

Hvilke matvarer kan pakkes med en gassblanding bestående av 70 % N2 og 30 % CO2?

En gassblanding som består av 70 % N2 og 30 % CO2 forlenger holdbarhet til middels fuktige matvarer ved pakking i modifisert atmosfære (MAP). 

For eksempel: fersk og kuttet frukt, skiveskåret pålegg, pizza, ravioli, tilberedte nudler, risengrynsgrøt, revet hard ost, mozzarella, røkt fisk, halvtørr frukt (dadler, rosiner, fiken), spekepølser, paté, bearbeidet kjøtt, vegetarburgere, lin- og solsikkefrø, melkebaserte sportsdrikker m.m.

Hvilke fordeler har en gassblanding med 70 % nitrogen og 30 % CO2 for tørre og fettholdige matvarer?

 • Holdbarheten til de middels fuktige produktene forlenges 2–5 ganger med 70 % nitrogen og 20 % CO2 sammenlignet med pakking i normal atmosfære. Denne forlengede holdbarheten gir produsentene mulighet til å få innpass i nye markeder, både nasjonale og internasjonale.
 • Gassblandingen med 70 % nitrogen og 30 % CO2 bevarer fargen, formen og konsistensen til de tørre matvareproduktene dine og gjør dem visuelt attraktive. 
 • Den beskytter mot risikoen for sammenklemming og for at produktet kommer i kontakt med emballasjen som følge av generert vakuum.
 • Vi garanterer leveranse av en N2/CO2-gassblanding som er i samsvar med de nyeste næringsmiddelforskriftene 
 • En nitrogen/CO2-gassblanding begrenser bruken av tilsetningsstoffer og konserveringsmidler og gjør det mulig å tilby naturlig friske produkter som forbrukerne etterspør.

I hvor stort volum kan jeg kjøpe gassblanding med 70 % nitrogen og 30 % CO2 til næringsmidler? 

Kjøp gassblanding med 70 % nitrogen og 30 % CO2 av merket Aligal 13 i den mengden du trenger – fra små gassflasker, pakker med 9 til 16 sylindere og opp til en lagringstank for flytende gass med en gassmikser som leverer riktig flow til pakkemaskinen din.

ALIGAL 13-gassblandingen med nitrogen og CO2 er i samsvar med lover og forskrifter for mattrygghet

 • I samsvar med europeiske forskrifter om tilsetningsstoffer til næringsmidler
 • I samsvar med HACCP-systemet 
 • Garanti for sporbarhet av nitrogen- og CO2-gassblandingen: I henhold til EU-direktiver har Air Liquide definert egne kommersielle spesifikasjoner for tilførselsgassene strengere enn de påkrevde kriteriene. For å oppfylle de spesifikke kravene kundene våre stiller, blir ALIGAL 13-gassblandingene av nitrogen og CO2 produsert, levert og brukt i henhold til internasjonale standarder anerkjent i næringsmiddelindustrien.

Hvorfor velge ALIGAL 13-gassblanding med 70 % N2 og 30 % CO2 til pakking av næringsmidler i MAP-prosessen?

Matprodusenter har kjent til og fryktet én av bransjens største "fiender" i årevis: Luft inneholder oksygen som fremmer veksten av bakterier og mikrober, og den forårsaker ulike skader på maten: endring av farge, tekstur, smak i tillegg til å redusere holdbarheten. 

Air Liquide tilbyr en løsning for å unngå disse prosessene: Pakking i en beskyttende atmosfære (også kalt "gasspakking" eller MAP). 

Løsningen er å erstatte luften i emballasjen med en alternativ gassblanding som kan forlenge de organoleptiske egenskapene, næringsverdien og holdbarheten til produktet. En gassblanding med 70 % nitrogen (N2) og 30 % karbondioksid (CO2) er derfor nødvendig i gassblandingen for å forlenge holdbarheten til middels fuktige matvarer ved pakking i modifisert atmosfære (MAP). 

Våre ALIGAL gasser er klimasmarte. Våre ALIGAL flasker er Green Origin Inside!

Det betyr at vi kjøper Guarantees of Origin, med opphav fra vind- eller vannkraft som tilsvarer 100% av energien som brukes ved produksjon av gassen og fylling av flaskene. 

Karbondioksid avtrykket fra transporten fra produksjonsstedet til fyllestasjonene våre, kompenseres via klimakompensasjonsprosjektet som oppfyller kravene fra Gold Standard Foundation (for energiprosjekt) og eller Plan Vivo (for skogprosjekt)


Green Origin Inside programmet blir årlig revidert av en tredjeparts revisjon, en validering erklæring lages og gjøres tilgjengelig for alle våre kunder.
Les mer

Er en gassblanding med 70 % N2 og 30 % CO2 den rette løsningen for pakkeprosessen min?

Kontakt ekspertene våre som kan analysere prosessen din og gi deg råd om den rette løsningen vedrørende modifisert atmosfære for produktet ditt.