ALIGAL™ 1

ALIGAL™ 1

N2 ≥ 99,995 %
Kjøp næringsmiddelgodkjent nitrogen (N2) for å forlenge holdbarheten til tørre matvareprodukter (kaffe, nøtter, ris)
• Nitrogen – N2 – E941 – Næringsmiddelgodkjent ALIGAL 1 gassløsning • N2-gass gir lengre holdbarhet til tørre og sterkt oksiderende produkter i modifisert gassemballasje og under lagring i f.eks. siloer eller tanker. • Nitrogengass til næringsmidler hemmer veksten av aerobe bakterier og beskytter mot emballasjekollaps uten bruk av kjemikalier. • Brukes for å få en modifisert / beskyttet atmosfære uten oksygen, beskytter også flytende mat, fruktjuice, oljer og vin • Nitrogengass forlenger holdbarheten til sjokoladepulver, tørket frukt og grønnsaker, tørr snacks, frokostblandinger, kjeks, pasta, ris og mange andre produkter
Filter

Mer om ALIGAL™ 1

Aligal™ 1, E941 nitrogen-gassløsningen (N2) fra Air Liquide som brukes til pakking av matvarer

Aligal 1 E941-gassløsningen består av 100 % ren nitrogengass, er i samsvar med næringsmiddel forskrifter og har følgende egenskaper. 

 • Gasstandard for pakking i modifisert atmosfære – MAP
 • N2 forhindrer oksidering av næringsmidlers pigmenter, aromaer og fett 
 • Gassen begrenser veksten av aerobe bakterier 
 • Den beskytter produktene mot sammenklemming 
 • Nitrogen er en inert og luktfri gass
 • Den er i liten grad løselig i vann og fett 
 • Nitrogen har ingen direkte bakteriologiske og fungistatiske effekter 

Hvilke næringsmidler kan pakkes med nitrogengass?

Nitrogengass forlenger holdbarheten til tørre og sterkt oksiderende matvarer.

For eksempel: sjokoladepulver, frokostblandinger, müsli, granola, kjeks, tørket frukt, te, tørket fisk, tørkede grønnsaker, pasta, tørr snacks, tørre urter, melkepulver, chips, korn, ris osv. 

Nitrogen brukes også for få en modifisert / beskyttet atmosfære uten oksygen og til lagring av flytende mat, fruktjuice, vin og oljer (olivenolje,solsikkeolje ol)

Hva er fordelene med E941-nitrogengass for tørre matvarer?

 • Holdbarhet til tørre produkter forlenges 2–5 ganger med nitrogengass sammenlignet med pakking i normal atmosfære. Denne forlengede holdbarheten åpner muligheter til å få innpass i nye markeder, både nasjonale og internasjonale.
 • Takket være nitrogengass kan du begrense bruken av tilsetningsstoffer og konserveringsmidler, og tilby naturlig friske produkter som forbrukerne etterspør
 • E941-nitrogengass bevarer fargen, formen og konsistensen til de tørre matvareproduktene dine og gjør dem visuelt attraktive. 
 • Beskytter mot risikoen for sammenklemming og for at produktet kommer i kontakt med emballasjen som følge av generert vakuum.
 • Vi garanterer leveranse av E941-nitrogengass som er i samsvar med de nyeste næringsmiddel forskriftene 

I hvor stort volum kan jeg kjøpe E941-nitrogengass til næringsmidler?

Kjøp nitrogen av merket Aligal 1 i den mengden du trenger – fra små gassflasker, pakker med 9 til 16 sylindere og opp til en lagringstank for flytende nitrogen som leverer riktig flow til en gassmikser eller direkte til pakkemaskinen din.

ALIGAL 1 nitrogengass er i samsvar med lover og forskrifter for mattrygghet: 

 • Europeiske forskrifter om tilsetningsstoffer til næringsmidler
 • I samsvar med HACCP-systemet 
 • Sporbarhetsgaranti: I henhold til EU-direktiver har Air Liquide definert egne kommersielle spesifikasjoner for tilførselsgassene strengere enn de påkrevde kriteriene. For å oppfylle de spesifikke kravene kundene våre stiller, blir ALIGAL 1-nitrogengasser produsert, levert og brukt i henhold til internasjonale standarder anerkjent i næringsmiddelindustrien.

Hvorfor velge ALIGAL 1-nitrogengass til pakking av næringsmidler i MAP-prosessen?

Matprodusenter har kjent til og fryktet én av bransjens største "fiender" i årevis: Luft inneholder oksygen som fremmer veksten av bakterier og mikrober, og den forårsaker ulike skader på maten: endring av farge, tekstur, smak i tillegg til å redusere holdbarheten. 

Air Liquide tilbyr en løsning for å unngå disse prosessene: Pakking i en beskyttende atmosfære (også kalt "gasspakking" eller MAP). 

Løsningen er å erstatte luften i emballasjen med en alternativ gassblanding som kan forlenge de organoleptiske egenskapene, næringsverdien og holdbarheten til produktet. Nitrogen (N2) er nødvendig i gassammensetningen for å forlenge holdbarheten til tørre matprodukter i en MAP-prosess.

Våre ALIGAL gasser er klimasmarte. Våre ALIGAL flasker er Green Origin Inside!

Det betyr at vi kjøper Guarantees of Origin, med opphav fra vind- eller vannkraft som tilsvarer 100% av energien som brukes ved produksjon av gassen og fylling av flaskene. 

Karbondioksid avtrykket fra transporten fra produksjonsstedet til fyllestasjonene våre, kompenseres via klimakompensasjonsprosjektet som oppfyller kravene fra Gold Standard Foundation (for energiprosjekt) og eller Plan Vivo (for skogprosjekt)

Green Origin Inside programmet blir årlig revidert av en tredjeparts revisjon, en validering erklæring lages og gjøres tilgjengelig for alle våre kunder.

Les mer

Er nitrogengass den rette løsningen for pakkeprosessen min? 

Kontakt ekspertene våre som kan gi kostnadsfri analyse og råd om den modifiserte atmosfæren rundt produktet ditt.